Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2009. : Hírek 2009. május : máj.16. Sárkányhajó bajnokság és lábtoll-labda. Nagykanizsa

Sárkányhajó bajnokság és lábtoll-labda

2009. május 16. Nagykanizsa

Régen nem volt már egyszerre annyi ember a nagykanizsai Csónakázó-tónál, mint május 16-án szombaton. A tumultusnak egyetlen apropója volt, mindenki látni szerette volna az elsõ Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság izgalmas futamait. Nagykanizsán eddig nem volt nagy hagyománya a sárkányhajózásnak, ám a szombati bajnokság sikere mindenképpen hitet adhat a szervezõknek, a rendezvényre ugyanis rengetegen látogattak ki. Ráadásul nem hiába, hiszen a vízi futamok mellett egyéb látnivaló is akadt a tó környékén. A kísérõprogramokat úgy válogatták össze, hogy a gyerekek és a felnõttek is találjanak kedvükre valót.

A kicsiket játszóház, óriáscsúzda, lovaglási lehetõség várta, de kipróbálhatták a rendõrség és a tûzoltóság eszközeit is. Az idõsebbek az íjászatot, a hõlégballonozást és a sárkányrepülést is kipróbálhatták. S, ha ez még nem lett volna elég, a tó közelében felállított színpadon egész nap egymást váltották a fellépõ csoportok. Volt néptánc, fitnesz bemutató, harcmûvészeti show és a szintén a sárkányhajózás õshazájából, Kínából származó lábtoll-labdázással is megismerkedhettek az érdeklõdõk.

Forrás: www.zdse.hu

Beszállás a sárkányhajóba

Lábtoll-labda bemutató

Fotó: Budavölgyi Kálmán