Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. április : Ápr.10. TÁMOP sportverseny. Újszász

TÁMOP sportverseny

2013. április 10. Újszász

Április 10-én az újszászi tornacsarnokban rendezték a Magyar Lábtoll-labda Szövetség Egészségnevelés és szemléletformálás Újszászon lábtoll-labdázással TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0653 számú pályázatának elsõ sportversenyét, amelyen több mint ötven óvodás vett részt. A csapatok kialakítása után a bemelegítés következett, amely során a gyerekek rövid futás után cserebogárként, búgócsigaként, fókaként és pingvinként melegítettek a nagy erõpróbára, majd kezdetét vette a kilencfordulós verseny. A nyolcfõs csapatok nagy lelkesedéssel érdekes, kitartást és ügyességet igénylõ feladatokat teljesítettek: talicska, futóverseny összekötött lábbal, mocsárjárás, négykézlábas szlalom, lovaglóverseny, pléden húzás, páros futás hulahopp karikában, medicinlabda gurítás, zsákban futás. A minden erõt beleadó kisfiúk és kislányok a sorversenyek közötti pihenõkben banánnal, mandarinnal és narancsitallal pótolták az elvesztett energiát.

A Méhecske csoport tagjai február eleje óta már nyolc lábtoll-labda edzést teljesítettek. Az ott szerzett tudásukat most elõször mutatták meg a szüleiknek és óvodástársaiknak. Az elsõ bemutatón jól sikerültek a guggolással nehezített egyensúlygyakorlatok és a távolba rúgások.

A verseny eredményhirdetéssel zárult. A gyõztesek és a helyezettek büszkén álltak fel a dobogóra. Ütemes taps közben nemcsak a gyõztesek, hanem valamennyi résztvevõ nyakába érem került.

A sportverseny végeredménye:

1. Maci csapat
2. Süni csapat
3. Nyuszi csapat
4. Kisvakond csapat
5. Hófehérke csapat
6. Hamupipõke csapat

Köszönet az óvodapedagógusoknak, a szülõknek és a középiskolás lányoknak a sportverseny rendezéséhez nyújtott segítségükért.

Készülõdés a versenyre

Versenyzõk, rendezõk, segítõk

Bemelegítés

Bemelegítés cserebogárként

Talicskázás

Kezõdik a lábtoll-labda bemutató

Labda a fejtetõn

Egyensúlyozás

Rúgás

Indulnak a lányok

Nehezítés

Ügyes gyerekek

Fotó: Becskereki Sándor és Fehér János