Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. december : Dec. 30. Szepataka bajnokság. Újszász

Szepataka bajnokság

2017. december 30. Újszász

December 30-án a tizenegyedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldrõl származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak nemzetközi versenyeken. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív szepataka hasznos kiegészítõ sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. A 15 gramm súlyú toll-labdához szokott lábtoll-labdázók azonban nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú fonott labda fájdalmas nyomokat hagy. Az évzáró résztvevõi azonban vállalták a veszélyt, és nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkõzéseken döntötték el a helyezéseket. Három nõ is vállalta a kemény játékot: a tápióbicskeiket képviselõ Lõrincz Bettina, Újszászról Gulyás Adrienn és Szaszkó Dorka. A rutinos bajnokok – Herczeg Gábor, Tóth Gábor – játékában voltak szép megoldások. Látványos, erõs szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások. Berkó Sándor és Ráski Lajos bátorságával, az erõs labdák mellkasra vételével tûnt ki. A nõk és a serdülõ fiúk igyekeztek õket utánozni.

A reguban (a csapatversenyben) három trió játszott körmérkõzést. A Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth Gábor összeállítású regu játszmaveszteség nélkül végzett az élen. Az öt páros körmérkõzésében a Herczeg Gábor, Tóth Gábor kettõs nyert. Ügyesen játszott, és a mezõny legfiatalabb duójaként harmadik helyezést ért el Kanalas Márió és Sebõk Roland.

Eredmények

Regu (3): 1. Fehér János, Herczeg Gábor, Tóth Gábor (2 gyõzelem, 4-0), 2. Harsányi Zoltán, Ráski Lajos, Tóth Gergõ (1 gyõzelem, 2-2), döntõ: 21-14, 21-16, 3. Berkó Sándor, Lõrincz Bettina, Szaszkó Dorka (0 gyõzelem, 0-4)

Páros (5): 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor (4 gyõzelem, 8-0), 2. Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ (3 gyõzelem, 6-2), döntõ: 21-9, 21-8, 3. Kanalas Márió, Sebõk Roland (2 gyõzelem, 4-5), 4. Lõrincz Bettina, Szaszkó Dorka (1 gyõzelem, 2-7), 5. Berkó Sándor, Gulyás Adrienn (0 gyõzelem, 2-8)

Szepataka

Tóth Gergõ

Fehér János, Herczeg Gábor és Tóth Gábor

Fehér János, mint feladó

Tóth Gábor

Ráski Lajos

Herczeg Gábor támadása

Szerva

Tóth Gergõ és Ráski Lajos mentése

Kezdés

Ráski Lajos

Lõrincz Bettina (Tápióbicske ST), Berkó Sándor és Szaszkó Dorka

Tóth Gergõ, Ráski Lajos és Harsányi Zoltán

A regu eredményhirdetése

Berkó Sándor és Gulyás Adrienn

Kanalas Márió és Sebõk Roland

Tóth Gábor és Herczeg Gábor

Tóth Gergõ

Tóth Gábor

Harsányi Zoltán

Tóth Gábor fejes

Herczeg Gábor talpalás

A labdabûvölõ Kanalas Márió

Páros eredményhirdetés: 2. Harsányi Zoltán, Tóth Gergõ, 1. Tóth Gábor, Herczeg Gábor, 3. Kanalas Márió, Sebõk Roland, 4. Lõrincz Bettina, Szaszkó Dorka, 5. Berkó Sándor, Gulyás Adrienn

Fotó: Berkó Sándor, Fehér János és