Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2018. : Hírek 2018. május : Máj. 25. Elmosta az eső. Budapest

Elmosta az esõ

2018. május 25. Budapest

Elmosta az esõ a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztó elsõ napját. Már a kezdéskor nagy zápor zúdult a Merkapt Sportközpontra, utána pedig változó intenzitással délután kettõig esett az esõ. A sátrakban, a fedett helyeken lévõ sportágak valamivel kedvezõbb helyzetben voltak, mint a szabadtériek, de a kedvezõtlen idõjárás az õ látogatóik számát is jelentõsen csökkentette.

A lábtoll-labda, a sepak takraw és a shuttleball bemutatására az újszászi VVSE nagy csapattal – Bakó Lili, Bábosik Ádám, Berkó Sándor, Fehér János, Galambos László, Galambos Lászlóné, Galambos Levente, Gudics Richárd, Kanalas Márió, Kenyeres Krisztián, Kiss Milán, Konka Tímea, Kovács Enikõ, Kovács Evelin, Sebõk Roland, Vidák Armand, Virág Attila – utazott Budapestre. A vonatról leszállva a nagy záport a vasúti váróteremben igyekeztek átvészelni. Az esõ csendesedéskor útnak indultak, de mire a helyszínre értek, alaposan eláztak.

A pálya felállítása után sokáig kellett várni az elsõ érdeklõdõkre, de aztán mindig volt néhány bátor vállalkozó, aki kipróbálta a „vízi lábtoll-labdát", majd a toll-labdák szétázása után a shuttleball lett a kedvenc.

A színpadi bemutatón szinte az egész csapat részt vett. Végre száraz helyen lábtoll-labdázhattak. A sportágról, a szabályokról Fehér János kérdezte a speaker, majd a bemutató befejezése után Kovács Evelin válaszolt ügyesen a riporter kérdéseire

Lábtoll-labda, sepak takraw és shuttleball

Várokozás a jó idõre

Esõs bemelegítés

Elázva

Sebõk Roland a szepatakával

Esõs rúgás

Rúgás kabátban és kapucniban

Galambos Levente

Az esõ nem volt akadály

A shuttleball jobban bírta az esõt, mint a lábtoll-labda

Kovács Evelin

Gudics Richárd alaposan megázott

Shuttleball esõben

Nem féltek az esõtõl

A színpadon

Indiánozás

Gudics Richárd térdezése

Bábosik Ádám

Játék száraz helyen

Galambos László talpalása

Vidák Armand talpalása

Kovács Evelin játék közben

Kovács Evelin nyilatkozat közben

Fotó: Fehér János és Kenyeres Krisztián