Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Szep. 13. Lábtoll-labdázás a nemzetközi GEM programban. Ráckeve

Lábtoll-labdázás a nemzetközi GEM programban

2022. szeptember 13. Ráckeve

A Magyar Diáksport Szövetség által kezdeményezett Grassroots Exchange and Mobility in Sports (GEM) (magyarul Alulról építkezõ csere és mobilitás a sportban) címû EU által támogatott nemzetközi projekt általános célja a mobilitások és csereprogramok felhasználása egyéni kompetenciák és szervezeti hálózatok fejlesztésére, amelyek elõsegítik a sportban való részvételt és a kölcsönös kapcsolatokat 5 nyugat-balkáni ország és 5 EU-partnerország között.      

2022. szeptember 10. és 14. között Magyarország adott otthont a GEM projekt soron következõ, ötödik találkozójának, amely egyben jó gyakorlatokat bemutató nemzetközi konferencia volt és az interaktív workshop keretében történõ tudás megosztását helyezte a középpontba. Az esemény 0. napja a résztvevõk saját élményû aktivitásával kezdõdött, melynek keretein belül szeptember 11-én öt GEM partner részt vett a budapesti félmaratonon, illetve a 10 km-es futóversenyen.

Szeptember 12-én a partnerek a „Jó gyakorlatok a tanulók fizikai aktivitásának fokozása érdekében” címû nemzetközi konferencián és workshopon oszthatták meg egymással és a hallgatósággal a témával kapcsolatos tapasztalataikat. A program során nemcsak elméleti elõadáson, hanem gyakorlati foglalkozáson is részt vehettek az érdeklõdõk. A délutáni sportfesztivál-bemutató a ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskolában zajlott. Szeptember 13-án folytatódott a jó gyakorlatok megosztása, melynek keretében további sportági bemutatókon – lábtoll-labda, sárkányhajózás – is nyerhettek saját élményû tapasztalatot a résztvevõk.

A lábtoll-labdázást Fehér János vezetésével az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói – Bubori Hajnalka, Dániel Patrik, Dániel Petra, Ézsiás Lotti, Kanalas Márió, Kanalas Richárd, Kovács Boglárka, Oláh Barbara, Oláh Olivér, Nagy Leila, Steczina Nikol, Tóth Ákos – ismertették meg a résztvevõkkel. Fehér János rövid sportág ismertetõje után a rúgásokat és labda érintéseket Oláh Olivér és Dániel Petra mutatta be. A párban elõadott forgásokkal, guggolásokkal és fekvõtámaszokkal nehezített passzolgatásban Kanalas Renátó és Kovács Boglárka voltak a társaik. Az „egy életig” játszott indiánozásban Tóth Ákos lett a ráckevei bajnok. A bemutató után valamennyi konferencia résztvevõ a közös játékhoz labdát és segítõt kapott. Jó hangulatú játékkal fejezõdött be a lábtoll-labda program. Játék közben többen érdeklõdtek a magyarországi lábtoll-labdázásról, a sportág lehetõségeirõl, szabályairól. A lábtoll-labdázás iránti érdeklõdésben az albán, a bosznia-hercegovinai, a görög és a spanyol résztvevõ volt a legaktívabb.

Forrás: mdsz.hu

Bemelegítés a ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola udvarán

Lábtoll-labdázás a ráckevei tanulókkal

Testnevelés óra lábtoll-labdázással

Sikeres rúgás

A ráckevei lányok ügyesen rúgták a labdát

A bemutatóra kész újszászi csapat

Mindenkinek tetszett Oláh Olivér játéka

Dániel Petra

Passzolgatás fekvõtámasszal nehezítve

Játék két labdával

Dániel Petra és Kovács Boglárka

Indiánozás

Tóth Ákos lett a ráckevei bajnok

Pacsizás

Páros mérkõzés

Csapat mérkõzés

Ebéd

Ebéd kellemes környezetben

A ráckevei Duna-parton

A ráckevei Duna híd

A Ráckevei-Duna

Fotó: Bubori Hajnalka és Ézsiás Lotti