Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. július : Júl.17. Sport és szórakozás. Újszász

Sport és szórakozás

2016. július 17. Újszász

A verseny harmadik napjára megváltozott az idõjárás. Kellemes napsütéses idõ fogadta azt a közel ötven fõt, akik a hajnalig tartó diszkó után a szolnoki strandolást választották. A kellemes fürdés és csúszdázás regenerálta az izmokat. Dél körül az otthon maradottak is felébredtek, így a terveknek megfelelõen délután három órakor 94 férfi és 72 nõi versenyzõ részvételével megkezdõdött az egyéni verseny. Az elsõ fordulóban az esélyesek gyõzelmével zajlottak a mérkõzések. Egy különleges mérkõzést azonban sokan megnéztek. Az indiai Savaranan Jayaram játszott nagy mérkõzést Dósa-Urbán Nándorral. A hosszú mérkõzés végén az indiai versenyzõ nyert 20-22, 24-22, 21-11-re.

Az egyéni selejtezõk után a mûvelõdési házban a hagyományos nemzetközi show mûsoron szórakoztatták egymást a verseny résztvevõi. A külföldiek most szokatlanul passzívak voltak. Csak a németek és a kínaiak léptek színpadra. A magyarok a vártnál több mûsorszámmal készültek. Több különleges, eddig még nem látott mûsorszám is a színpadra került.

Elsõként a versenyt segítõ polgárõrök – Papp Erzsébet, Vágó Erzsébet, Zrinszki Istvánné Ibolya – Takarítónõ címû mûsorszámán nevethetett a közönség. Második számként a pusztaszeri Horváth Orsolya és Macsicska Noémi poharakat táncoltatott a színpadon. Gyorsan és ügyesen mozgatva a poharakat különleges ritmusokat csaltak elõ. A szepetneki Laskiné Spingár Éva és az újszászi Tóth Istvánné Pa-Dö-Dö száma mindig nagy siker. Mögöttük a szepetneki csapat és Tóth Gergõ mûködött, mint ritmus szekció. A szepetneki Szomi Alexandra a színpadon maradt, és egy hiphop tánccal mutatta meg tánctudását. Michael Nölle gitárjátéka lágyabb hangokkal és lágyabb ritmusokkal szórakozatta a közönséget. Meglepetés szám volt Peter von Rüden és Michael Nölle duója. A Ma itt, holnap ott címû régi slágert énekelték nagy sikerrel. Egy különlegesség, egy Újszászon még nem látott attrakció következett. Varga Frida látványos rúdtánc, rúdfitnesz gyakorlatot mutatott be. – A rúdtánc egy terjedõben lévõ nehéz, de igen látványos sportág, amelyben akrobatikus, szinte cirkuszi elemeket mutatnak be a résztvevõk. Frida Németországban heti három alkalommal edz. A fellépõ rudat egy szolnoki stúdióból bérelte, ahová újszásziak is járnak rúdtánc edzésekre. – Táncos thai boksz következett Czétényi Klaudia országos bajnok és Kovács Enikõ kivitelezésében. Barta Dóra, Kovács Brigitta, Tóth Csenge Napsugár és Vachal Krisztina lábtoll-labdázó társuk Gyõrfi Barbara koreográfiáját táncolták nagy tapsot aratva. Tóth Gergõ gitár és Fehér Valéria zongorakíséretével Dobozi Boglárka és Szacskó Levente igazodva az idõjáráshoz stílusosan Margaret Island Esõ címû dalát adták elõ. Utánuk a piros-feketébe öltözött kínai csapat vonult a színpadra, és két szép dalt énekelt. A második dalt egyik férfi versenyzõjük kungfu gyakorlata színesítette. Két utánpótlás korú lábtoll-labdázó, Dombai Ádám és Köböl Richárd botos tánca következett, amelyben a táncosok bravúrosan pörgették, forgatták, dobálták botjaikat. Tóth Gergõ lábtoll-labdás dalával zárta a magyarok fellépését. A mûsor Michael Nölle Hungarian Open dalával fejezõdött be, amelynek angol, német és magyar szövegét elõzetesen kiosztották a nézõk között. Így a refrént mindenki együtt énekelhette a szerzõvel: „A lábtoll-labda mi vagyunk. Összetartva, mind együtt itt vagyunk.”

Fehér János vezette a showmûsort

A takarítónõk

Zrinszki Istvánné Ibolya, Papp Erzsébet és Vágó Erzsébet

Macsicska Noémi és Horváth Orsolya

Pohár táncoltatás

Pa-Dö-Dö

Tóth Istvánné és Laskiné Spingár Éva

Szomi Alexandra

Hip-hop tánc

Michael Nölle

Peter von Rüden és Michael Nölle

Varga Frida

Rúdtánc bemutató

Kovács Enikõ és Czétényi Klaudia thai box bemutatója

Czétényi Klaudia rúgás közben

Tánc rózsaszínben

Kovács Brigitta, Tóth Csenge Napsugár, Barta Dóra és Vachal Krisztina

Az Esõ címû dalt énekelték

Dobozi Boglárka, Tóth Gergõ, Fehér Valéria és Szacskó Levente

A kínai kórus

Szóló énekesük nagyon szépen énekelt

Zenés kungfu

Botos tánc

Dombai Ádám és Köböl Richárd

Tóth Gergõ

Saravanan Jayaram (India)

Szerva

Nagy mérkõzés

Saravanan Jayaram és Dósa-Urbán Nándor

Fotó: Fehér Judit és Fehér János