Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2024. : Már. 20. Kulcsár Zalán és Szentpéteri Tamás voltak a legeredményesebbek. Újsszász

Kulcsár Zalán és Szentpéteri Tamás voltak a legeredményesebbek

2024. március 20. Újszász

Ágrajzok

Március 20-án Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegye V-VI. korcsoportos lábtoll-labdázói számára rendeztünk diákolimpiát Újszászon, ahol 54 középiskolás diák játszott csapat és egyéni mérkõzéseket. Nyolc iskolából érkeztek tanulók: Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképzõ Iskola, Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium, Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképzõ Iskola, Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum, Szolnoki SZC Petõfi Sándor Technikum és Szakképzõ Iskola, Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum, Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvû Technikum, Varga Katalin Gimnázium.

Az V. korcsoportos csapatok között a csoportmérkõzések után Szentpéteriék (Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum) a vásárhelyis lányokat gyõzték le az elõdöntõben, az ÉPFA tanulói pedig a Kereskedelmiben tanuló Bubori Hajnalka, Ribka Erika és Skultéti Zsombor ellen nyertek és jutottak a döntõbe, ahol Konka Dániel, Oláh Levente és Szentpéteri Tamás 15-10, 15-9 arányban legyõzték le õket. A bronzérmet a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképzõ Iskola csapata szerezte meg. Sajnos a nõi mezõnyben csak egyetlen csapat nevezett, a vásárhelyis lányok a fiúk között is megállták a helyüket és az elõkelõ negyedik helyen végeztek az abszolút mezõnyben.

A hatodik korcsoportban két iskola határozta meg a mezõny összetételét jelentõs mértékben, a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum és a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum. Érdekesség, hogy a Pálfyból az egyik osztály szinte egy az egyben megjelent a versenyen. Eredményesség tekintetében a helyi Rózsa Imre Technikum játékosait emelhetjük ki, akik többségében az Újszászi VVSE sportolói. A versenyt a felnõtt mezõnyben is meghatározó Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián és Kulcsár Zalán nyerték. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatok mellett a versenyre meghívást kapott a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakképzõ Iskola is, az egyetlen Pest vármegyei résztvevõ. Bangó Krisztián, Faska Szabolcs, Oláh Szabolcs, Sebesi Bence és Török Szabolcs képviselték iskolájukat és játszottak a szomszédos vármegye csapatai ellen.

Egyéniben az V. korcsoportban Szentpéteri Tamás magabiztos és dinamikus játékkal jutott a döntõig, miközben a másik ágon Skultéti Zsombor küzdelmes negyeddöntõ és elõdöntõ eredményeként jutott a fináléba, ahol Tamás rutinos játékkal és pontosan helyezett labdákkal gyõzte le 15-7, 15-12-re. A lányoknál Bubori Hajnalka játszmaveszteség nélkül tudott nyerni, az ezüstérmet Ribka Erika szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Földi Georgina állhatott.

A VI. korcsoportban a papírformának megfelelõen Kulcsár Zalán nyerte a bajnokságot. Az elõdöntõben iskolatársát, Oláh Krisztiánt gyõzte le 15-2, 15-12 arányban a döntõben pedig Béki Norbert következett, aki 11, illetve 10 pontot tudott szerezni Zalán ellen. A dobogó harmadik fokára Oláh Krisztián mellé Zsigmond Tamás állhatott. A Pest vármegyeiek körmérkõzések során döntötték el a helyezéseket. A rutinos Oláh Szabolcs könnyedén gyõzte le csapattársait, miközben Bangó Krisztián második, Faska Szabolcs pedig harmadik lett. A lányok döntõjében a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégiumban tanuló Breszkó Viktória könnyedén gyõzte le a Pálfy diákját, Sárközi Esztert.

A vármegyei fordulón a fiúk szép számmal képviselték iskoláikat, reményeink szerint jövõre a lányok mezõnye is erõsödni fog és többen eljönnek. A 23. Lábtoll-labda Országos Diákolimpiai Döntõt április 16-án Mohácson fogjuk rendezni, ahol nagylétszámú versenyre számíthatunk.

Farkas Lilla

Fotó: Zsigmond Tamás