Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hírek 2010. Július : Júl.19. 6. Lábtoll-labda Világbajnokság. Zhongshan

6. Lábtoll-labda Világbajnokság

2010. július 19. Zhongshan (Kína)

Kéthetes távollét után hazaérkezett Kínából a magyar lábtoll-labda válogatott. A magyar játékosok a dél-kelet Kínában található Zhongshan városában a tizennégy ország versenyzõinek részvételével megrendezett 6. Lábtoll-labda Világbajnokságon vettek részt. A verseny egy a világbajnokságra épített, a VB megnyitója elõtt átadott csarnokban zajlott. Az átadásban, a szalagvágásban a magyar csapat vezetõje, Fehér János is közremûködött. Az új csarnokban a kínaiak lábtoll-labda zsonglõrök közremûködésével. nagyszabású megnyitót tartottak.  Sajnos a légkondicionálás csak részleges volt. A versenyzõk 35 fokban 80%-os páratartalomban játszottak. Cipõjükbõl, ruhájukból folyt a víz.

A kínai eredetû jianqiuban a vietnamiak és a hazaiak bizonyultak a legjobbnak. Három-három aranyérmet szereztek. A hetedik arany a nõi egyéniben a makaói Wong Weng Man-nek jutott. Magyarország az éremtáblázaton két bronzéremmel Vietnam, Kína és Makaó mögött a negyedik helyen végzett. Az országok közötti pontversenyben is ez volt a sorrend.

Éremtáblázat

 

Ország

Arany

Ezüst

Bronz

Össz.

1.

Vietnam

3

4

-

7

2.

Kína

3

3

1

7

3.

Makaó

1

-

2

3

4.

Magyarország

-

-

2

2

5.

Hongkong

-

-

1

1

5.

Németország

-

-

1

1

Nemzetek közötti pontverseny

 

Ország

Pont

1.

Vietnam

41

2.

Kína

40

3.

Makaó

22

4.

Magyarország

20

5.

Hongkong

17

6.

Németország

7

7.

Görögország

5

A magyar eredmények

Férfi páros

3. Herczeg Gábor, Takács Zoltán (Újszászi VVSE).

Herczeg Gáborék India és Görögország párosainak legyõzésével jutottak a négy közé. Az elõdöntõben Kínával játszottak, ahol a kínaiak 21-15, 21-15-re gyõztek.

A harmadik helyért izgalmas három játszmában 17-21, 21-18, 21-17-re nyertek a hongkongi ellenfelük ellen. Az elsõ játszma megnyerése után a másodikban 11-9-re vezettek az ázsiaiak, de ekkor utoljára. A szedésben feljavult magyar páros egyenlített, és a harmadik játszmában jó játékkal nyert.

Vegyes páros

3. Tóth Gábor, Kapás Ágnes (Újszászi VVSE)

India legyõzése után vereség Kínától, majd a bronzéremért 17-21, 21-16, 21-19-os gyõzelem a makaói páros ellen, amelyben a többi párostól eltérõen nem a férfi játékos, hanem a nõ (az egyéni világbajnok) volt az ütõ. A második játszmától kezdve felbátorodott a magyar duó, és Kapás Ágnes bravúros labdaszerzései és Tóth Gábor védhetetlen leütései bronzérmet értek.

Férfi hármas

4. Bogár László, Boros Péter, Kézér Zsolt, Nózsi Péter (Újszászi VVSE)

Tajvan és Makaó legyõzése után csoportelsõség a selejtezõkben. Finnország legyõzése után elõdöntõ a késõbbi világbajnok Vietnammal. Látványos mérkõzésen sikerült szoros mérkõzést játszani a világ legjobbjaival. 21-15, 21-15.  A magyarok jó játékán annyira meglepõdtek a vietnamiak, hogy az elsõ játszmában idõkérésre is kényszerültek.

A bronzmérkõzésen nem sikerült megismételni a vietnamiak elleni jó játékot, és nem várt vereséggel zárult a Hongkong elleni mérkõzés. 21-16, 21-18.

Férfi egyéni

4. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

Könnyû gyõzelem a finn és az olasz versenyzõ ellen. Az elõdöntõben vereség a kínaitól. A harmadik helyért vereség az eddig hétszer legyõzött német David Zentarrától. 16-21, 18-21.

Nõi hármas

5. Kapás Ágnes, Szabó Nóra, Varga Rita (Újszászi VVSE)

Vereség Makaótól és Vietnamtól. Gyõzelem a görög csapat ellen.

Az indiaiak visszalépése után új sorsolás kellett volna a csinálnia a versenybíróságnak. Ezt a magyar óvás ellenére sem tette meg. Nem a valós eredmény született.

Nõi páros

5. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE)

A magyar páros négy közé jutását a makaóiak akadályozták meg. Az alsótáblán a bolgárok és görögök legyõzésével szerezték meg a ötödik helyet.

Nõi egyéni

5. Farkas Martina (Borjád SE)

Martina az elsõ mérkõzésén 21-19, 21-19-re kikapott a németek versenyzõjétõl. A hongkongi, majd a görög vetélytársa legyõzésével érte el az ötödik helyet.

A VB ideje alatt tartott közgyûlésen Fehér Jánost, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség fõtitkárát további négy évre a Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség (ISF) alelnökévé, Veres Pált, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnökét az ISF Versenybizottság tagjává választották.

A magyar csapat a 10000 kilométeres utat a Budapest-Isztambul-Hongkong útvonalat repülõvel tette meg.  Hongkongból Zhongshanba hajóval utazott. 

Hazafelé két napot Makaóban töltött a magyar válogatott, ahol barátságos mérkõzésre is sor került. Makaóból Hongkongba ismét hajó volt a közlekedési eszköz. Két nap hongkongi tartózkodás után a Hongkong-Isztambul-Budapest repülõjárattal érkezett haza a fáradt társaság.

Fehér János

Hungary

Magyarország

3. Takács Zoltán és Herczeg Gábor

Fenn a magyar zászló

Nõi páros: 5. Farkas Martina és Darnai Adrienn

Dekázás három labdával

Vegyes páros: 3. Tóth Gábor és Kapás Ágnes

Férfi egyéni: 4. Tóth Gábor

Nõi egyéni: 5. Farkas Martina

Nõi hármas: 5. Kapás Ágnes, Varga Rita és Szabó Nóra

Férfi hármas: 4. Nózsi Péter, Bogár László, Boros Péter és Kézér Zsolt

A makaóiakkal

Kaszinó Makaóban

Ebéd

108 Hongkongi piac

133 Hongkongi látkép

Fotó: Fehér Judit