Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. augusztus : Aug.21. Az egyéni Európa-bajnokok a Hungarian Opent is nyerték. Újszász

Az egyéni Európa-bajnokok a Hungarian Opent is nyerték

2012. augusztus 21. Újszász

Eredmények ...

Mind a négy versenyszámban magyar gyõzelem született Újszászon, a 17. Lábtoll-labda Hungarian Openen. Európa legnagyobb versenyén nyolc ország 250 versenyzõje indult. Mile Alexandra és Tóth Gábor Eb-gyõzelme után négy nappal a legrangosabb klubtornát is megtudta nyerni.

A torna két nappal a szlovákiai, királyhelmeci Európa-bajnokság lezárulta után kezdõdött, szinte a teljes Eb-mezõny részvételével. A friss Európa-bajnokok közül azonban nem sikerült mindenkinek a duplázás. A csapatban gyõztes, ezúttal újszászi klubszínekben versenyzõ Tóth Gábor, Herczeg Gábor, Becskereki Sándor hármas az elõdöntõben három játszmában kikapott a Nagykanizsa ZSE-tõl, majd végül a harmadik helyet szerezte meg. A másik ágon a Borjád SE verekedte be magát a döntõbe, a második számú újszászi egységet legyõzve.

A döntõ kiegyenlített küzdelmet hozott, az elsõ játszmát minimális, kétpontos különbséggel hozta Borjád, a másodikat a magabiztosabbá váló Nagykanizsa húzta be 21-16-ra. A harmadik döntõb játszmában is fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a borjádi csapat izgalmas végjátékban 22-20-ra nyerte a szettet, és ezzel a döntõt is.

A nõi csapatversenyben házidöntõ alakult ki, az Eb-gyõztes egység (Ágoston Rebeka, Ézsiás Kitt, Joó Anett, Makai Gréta) mellett a ranglista második újszászi csapat (Henneböle Nóra, Varga Rita, Vágó Henriett) csapat jutott be. Utóbbi csapat kezdett jobban, elvitték az elsõ szettet, és úgy tûnt, a másodikat is megnyerik. A 19-16-os vezetés azonban kevésnek bizonyult, Makaiék fordítani tudtak, játszmagyõzelemmel egyenlítettek. A harmadik játszmára azonban nem tudták tartani a lendületüket, és Vargáék nagy különbséggel nyertek.

Ami csapatban egyik friss Európa-bajnoknak sem sikerült, az összejött egyéniben. Mind a férfiaknál, mind a nõknél dupláztak az Eb-gyõztesek.

Mile Alexandra az elõdöntõt simán vette, az újszászi Vágó Henriettet nagy fölénnyel verte mind a két szettben (21-12, 21-9). A másik ágról az elmúlt két Hungarian Open egyéni bajnoka, a német Sarah Walter jutott a döntõbe. Nagyot kellett küzdeni érte, mert a borjádi Farkas Martina az elsõ szettet nagy különbséggel, 21-9-re megnyerte. A másodikra összeszedte magát Walter és 21-16-ra gyõzött. A döntõ játszmában pedig megszerezte a minimális kétpontos elõnyt. (21-19).

A döntõben is szoros volt az elsõ szett, a jobban koncentráló Mile 21-18-ra nyert, a sérüléssel versenyzõ Walter nem tudott megújulni a második játszmára, így Mile magabiztosan nyert. (21-15).

A férfiaknál már az elõdöntõben találkozott, az Eb elsõ és második helyezettje, az eredmény azonban változatlan maradt. Tóth Gábor, ha nem is akkora különbséggel, de búcsúztatta a német David Zentarrát (21-13, 21-19.) A másik döntõs, Herczeg Gábor nagyobbat küzdött a borjádi Kleics Dáviddal, az elsõ szettet elbukta, a másodikat kis különbséggel nyerte, míg a harmadikat már fölényesen húzta be az elõdöntõben.

Herczeg a döntõben is gyengén kezdett, Tóth 21-10-re verte. A második játszma közepéig egyértelmûen õ irányította a játékot. Herczeg azonban feljavult, sorra ütötte be a pontokat. A végjátékra utolérte Tóthot, a harmadik szettet azonban nem sikerült kiharcolnia, 23-21-re veszített.

Tóth kilencedjére, Mile másodjára lett egyéniben Hungarian Open-gyõztes.

Eredmények, 17. Hungarian Open:

Férfi csapat:
1. Borjád SE (Himmer János, Kleics Dávid, Pop Valentin, Wágner Gábor)
2. Nagykanizsa ZSE
3. Újszász VVSE I.

Nõi csapat:
1. Újszászi VVSE II. (Henneböle Nóra, Varga Rita, Vágó Henriett)
2. Újszász VVSE I.
3. Királyhelmec (Szlovákia)

Férfi egyéni:
1. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)
2. Herczeg Gábor
3. David Zentarra (német, FFC Hagen)
Kleics Dávid (Borjád SE)

Nõi egyéni:
1. Mile Alexandra (Cserszegtomaj SE)
2. Sarah Walter (német, FFC Hagen)
3. Vágó Henriett (Újszászi VVSE)
Farkas Martina (Borjád SE)

Forrás: Index