Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. június : Jún.19. Nemzetközi Háromlabda Nap. Újszász

Nemzetközi Háromlabda Nap

2016. június 19. Újszász

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület lábtoll-labda szakosztálya június 18-án Nemzetközi Lábtoll-labda Napot rendezett Újszászon, amelyen Magyarország és Tajvan válogatottjai három ázsiai eredetû labdajátékban mérkõztek meg. A csapatok bevonulása, a himnuszok elhangzása és a zászlócsere után Molnár Péter, Újszász város polgármestere és Tao Wen Lung tajvani nagykövet nyitotta meg a versenyt. A megnyitó után mindhárom sportág rövid mûsorral mutatkozott be. Lábtoll-labdázásban Herczeg Gábor és Tóth Gábor free style bemutatója, két labdás játéka szórakoztatta a közönséget. Szepatakában és shuttleballban a tajvaniak látványos ollózásokkal és pörgésekkel népszerûsítették a két sportágat. A következõ mûsorszám a zenés indiánjáték volt, amelyen Kasza József hangeffektjei búcsúztatták a kiesõket. Legtovább Tóth Gábor maradt a pályán. A bevezetõ játékok után kezdõdött a két ország válogatottjai közötti háromlabda mérkõzés. A magyar csapatban Herczeg Gábor, Lakatos Zoltán, Szûcs Gergely, Tóth Gábor, Ézsiás Kitti, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Farkas Balázs, Kanalas Renátó, Suki József, Tamás Patrik (Újszászi VVSE), Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), szövetségi kapitány: Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) lépett pályára a sok mérkõzéses találkozón. Lábtoll-labdázásban férfi és nõi csapat, férfi, nõi és vegyes páros, valamint férfi és nõi egyéni versenyszámokból álló mérkõzésen a nagykanizsai nõkbõl és az újszászi férfiakból álló, az Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott 7-0-ra lelépte ellenfelét. A sepak takraw (bambusz labda) már nem ment ilyen jól – ebben csak regu (csapat) és páros versenyszámok vannak – a tajvaniak 4-1-re nyertek. Az egyetlen magyar gyõzelmet a Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros szerezte 21-23, 21-17, 15-7-re gyõzték le tajvani ellenfelüket. A többi mérkõzést szoros, háromjátszmás meccseken a vendégek nyerték. A tajvaniak által harminc éve kifejlesztett shuttleball szoros eredményt hozott. A legjobb magyar lábtoll-labdázók: Herczeg Gábor, Kunics Réka és Tóth Gábor a tollas gumilabdát is jól kezelték, de a gyõzelemhez õk kevésnek bizonyultak. Tajvan 4-3-ra nyert. A magyar gyõzelmeket a Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor összeállítású férfi csapat (21-19, 21-11), a Tóth Gábor, Kunics Réka (Farkas Lilla) vegyes páros (21-14, 21-14) és Herczeg Gábor Liu Chad Wen 21-19, 20-22, 21-14-es legyõzésével szerezte. Összesítésben 11-8 Magyarország javára.

A találkozó második napján a válogatottakhoz mások is csatlakozva a két ország lábtoll-labdázói csapat és egyéni versenyen csaptak össze. Mind a négy versenyszám magyar gyõzelemmel végzõdött. Férfi csapat: Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor (Újszászi VVSE). Férfi egyéni: Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), nõi csapat: Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), nõi egyéni: Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE). Tukszár Kunics Réka egész évben tartó veretlenségi sorozatát szakította meg. A tajvaniak Wen Chien Hung és Liu Yi Ju révén két bronzérmet nyertek.

Eredmények

Férfi csapat (9): 1. Fehér János, Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor, 2. Kanalas Renátó, Suki József, Tamás Patrik, döntõ: 13-15, 15-12, 15-5, 3. Farkas Levente, Galambos László, Kenyeres Krisztián (mindhárom Újszászi VVSE), 4. Wu Din Gyi, Chen Po Ying, Chiang Li Wei (Tajvan)

Férfi egyéni (17): 1. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), 2. Suki József (Suki József (Újszászi VVSE), döntõ: 19-17, 15-11, 3. Bolyós József (Újszászi VVSE) és Wen Chien Hung

Nõi csapat (6): 1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 2. Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), döntõ: 15-5, 15-7, 3. Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Kaszonyi Viktória (Újszászi VVSE), 4. Liang Hsueh Wen, Liang Jiajen, Lin Yu Hsuan, Liu Yi Ju (Tajvan)

Nõi egyéni (16): 1. Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), döntõ: 16-14, 15-10, 3. Farkas Lilla (Újszászi VVSE) és Liu Yi Ju (Tajvan)

Az Újszász és Magyarország iránt lelkesen érdeklõdõ szimpatikus tajvani csapat sétát tett Újszászon, amely során ellátogattak a református templomba, ahol Rácz Lajos és Pánczél János angol nyelven kalauzolta õket. A templomtoronyból felülnézetbõl is megnézték Újszászt. A városháza elõtti parkban Fehérné Szekeres Zsuzsanna tartott nekik rövid ismertetõt Újszász történetérõl. Az óvodában játszottak a gyerekekkel. A katolikus templomban az aranymiséjére készülõ Miklós János köszöntötte õket, majd a Dobozi Róbertnél vendégeskedõ két csángó fiú, egy csángó leány és tanárnõjük csángó énekekkel köszöntötték vendégeket, akik aztán megkóstolták az artézi kút vizét, betértek a bisztróba, megsimogatták a bisztró elõtt álló lovas kocsik lovait, néhányan fel is ültek a lovakra, nyertes sorsjegyeket vásároltak, az út menti fákról epret és cseresznyét ettek. Tajvan fõvárosából, a 2.5 milliós felhõkarcolós Tajpejbõl érkezett csapatnak nagyon tetszett a nyugodt kisvárosi élet. Az újszászi séta után Szolnokon folytatódott a program.

A tajvani csapat két kiránduláson ismerkedett Magyarországgal. Budapesten háromlabdáztak a Hõsök terén, jártak a Bazilikában és annak tornyában, a Parlamentnél, a Lánchídon átsétáltak Budára, felgyalogoltak a Mátyás-templomhoz és a Halászbástyához. Vásárlásaik során magyar borokat, csokoládékat és libamájat vásároltak. A budapesti kirándulás során Tao Wen Lung nagykövet ebéden látta vendégül a tajvani a sportolókat és az õket kísérõ újszászi lábtoll-labdázókat.

A második kirándulás során az egri vár falaira másztak fel és vár kazamatáiban ismerkedtek a magyar történelemmel. Utána a sástói kilátó következett, majd az Adrenalin parkban bobozással és canopyzással, drótkötélpályán csúszással fejezõdött be a nap.

Megérkezés után a Liszt Ferenc repülõtéren

Irány Újszász!

Az elsõ edzés Újszászon

Az újszászi piacon

Az újszászi református templomban

Rácz Lajos, Chiang Li Wei és Pánczél János

A toronyban

A harang alatt

Újszászi látkép

Csoportkép a re??formátus templom elõtt

A katolikus templomban

Dobozi Róbert és a csángó gyerekek

Szent István köszöntése csángó énekkel

Az aranymisés Miklós János köszöntése

Szerencsejáték

Bevonulnak a csapatok

Az újszászi utánpótlás

A tajvani csapat

A díszvendégek

A magyar válogatott

Tajvan válogatottja

Molnár Péter polgármester

Tao Wen Lung tajvani nagykövet és Barta Zoltánné tolmács

Zászlócsere

Indiánjáték

Újdonság volt a tajvaniaknak az indiánozás

Ézsiás Kitti

A tajvani csapat a serlegekkel

A magyar csapat az eredményhirdetés után

Együtt a két csapat

Mindenki a levegõben

Újszász - Tajvan lábtoll-labda mérkõzés

Mérkõzés után

Nagykanizsa - Újszász döntõ

Tajvani jojó

Trombita szóló

Nõi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Nagykanizsa ZSE, 3. Újszászi VVSE, 4. Tajvan

Férfi csapat: 2. Újszászi VVSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Újszászi VVSE, 4. Tajvan

Nõi egyéni: 2. Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE), 1. Tukszár Zsófia (Nagykanizsa ZSE), 3. Liu Yi Ju (Tajvan) és Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

OK

Férfi egyéni: 2. Suki József (Újszászi VVSE), 1. Kanalas Renátó (Újszászi VVSE), 3. Bolyós József (Újszászi VVSE) és Wen Chien Hung (Tajvan)

Fotó: Fehér János és Fehér Judit