Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. november : Nov.15. 24 órás lábtoll-labdázás. Tápióbicske

24 órás lábtoll-labdázás

2014. november 15-16. Tápióbicske

November 15-én és 16-án Tápióbicskén a Földváry Károly Általános Iskola sportcsarnokában a Tápióbicske Shuttlecock Team sportág népszerûsítõ 24 órás lábtoll-labdázást szervezett, amelyet I. 24 órás lábtoll-labda versenynek neveztek. Nem tudták, nem tudhatták, mert akkor még meg sem születtek, hogy 1997-ben a Kisnánai KSK Guinness rekordként már rendezett 24 órás lábtoll-labdázást. Késõbb, 2005-ben a borjádiak is 24 óráztak, amelyrõl már tudósítás is készült. Mindez nem von le semmit a szervezõk (fõszervezõk: Nagy Máté és Lõrincz Tamás) érdemeibõl, akik mindent megtettek a sikerért. Ételt-italt biztosítottak a részvevõknek, szponzorokat gyûjtöttek, tv publicitást szerveztek és még játszottak is. A játékban a Szolnoki Kodály DSE, az Újszászi VVSE és a Tápióbicske ST 11 csapata vett részt, amelyek körmérkõzést játszottak. Dudás Gabriella vezetésével ellátogattak a 24 órásra a Bénye-Káva Általános Iskola tanulói is, akik egy órát magukra vállaltak a huszonnégybõl. Ezzel segítették a hajnalra, reggelre megfáradt társaságot.

1997-ben még nem volt a Magyar lábtoll-labda Szövetségnek honlapja. Az Újszászi Híradó 1998. januári száma közölt rövid tudósítást a kisnánai rendezvényrõl.

Guinness rekord

1997. december 27-én és 28-án a Kisnánai KSK 24 órás lábtoll-labda mérkõzést rendezett. A maratoni mérkõzésnek a kisnánai, sarudi (a sarudiak csapatában Peter von Rüden is játszott) és jászapáti versenyzõk mellett 20 újszászi résztvevõje is volt. A világcsúcskísérlet sikeres volt. 24 órán át szállt a toll. A nem mindennapi teljesítmény bekerült a számtalan különlegességet és furcsaságot tartalmazó Guinness világrekordok könyvébe.

2005. április 29-30. Borjád 24 órás lábtoll-labdázás

24 órán keresztül április 29. 18 órától április 30. 18 óráig szállt a labda Borjádon a 24 órás lábtoll-labdázáson. A játékról Orbán Tibor, a fõszervezõ az alábbi statisztikát készítette.

A 24 órás lábtoll-labdázás statisztikája:

31 résztvevõ: gyerekek, középiskolások, három apuka és az edzõ.
71 mérkõzést játszottunk összesen.
A sárga csapat 38, a kék csapat 33 gyõzelmet könyvelhetett el magának
A sárga csapat 92, a kék csapat 82 játszmában bizonyult jobbnak.
A sárga csapat 2746, a kék csapat 2670 pontot szerzett.
41 csapat, 23 páros és 7 egyéni mérkõzést játszottunk.
Négy labdát használtunk el.
Az otthonról hozottakon kívül elfogyasztottunk 24 l teát, 20 l ásványvizet, 45 szendvicset, 45 zsíros kenyeret, 35 szelet kalácsot, 35 wimpit, pizzát és rengeteg pogácsát.

Az egyetlen pályánkon folyamatosan zajlottak a mérkõzések. A végére már rettentõ álmos voltam, de sikerült, és ez a lényeg, meg hogy ilyen lelkes gyerekeim vannak. A továbbiakat illetõen egyre inkább kétségeim vannak, hiszen az esetleges iskolabezárással kétséges jövõ elé néz a borjádi lábtoll-labdázás. A sok kép, az élmény persze megmarad. Jót játszottunk 24 órán át.

Plakát

A fõszervezõk: Lõrincz Tamás és Nagy Máté

A 24 órás játék résztvevõi

Megkezdõdött a játék

A szolnoki Kodály DSE 3. csapata

Idõt kért a Kodály 2. csapata

Az újszászi nõi csapat

Árva Tamás és Nagy Máté a hálónál

Bénye-Káva (nagyok)

Bénye-Káva (kicsik)

Mérkõzés után

Dudás Gabriella és tanítványai

Csoportkép Nózsi Péter és Tóth Gábor Európa-bajnokokkal

Nózsi Péter akcióban

Nózsi Péter, Gyõrfi Barbara és Csák Dávid (Újszászi VVSE)

Archív fotók a 2005-ös borjádi 24 órás lábtoll-labdázásról

Fotó: Fehér János