Skip Navigation Links

Programok lábtoll-labdázóknak

2019. július 25. Újszász

A Hungarian Open nemcsak verseny, hanem barátkozás és szórakozás is. A rendezõk igyekeznek színessé tenni az idelátogatók Újszászon eltöltött napjait. A verseny elõtti nap a helyi gyerekek a labdakészítõ játszóházban készülnek a nagy versenyre. Kacsa, liba, pulyka és gyöngyös tollakat gyûjtenek, amikbõl különleges labdákat kötnek. Papírból, mûanyaglapokból is készülnek mûalkotások. Némethné Varga Edit hosszú évek óta nagy türelemmel irányítja a gyerekek alkotási elképzeléseit. Ebben az évben Gonda Adrienn segített neki. Három kategóriában készültek pályamûvek. A rajzolásban, színezésben Dániel Petra mûvét találta legjobbnak a zsûri. 2. Kulcsár Zalán, 3. Ézsiás Lotti. A legszebb labdát Dániel Patrik készítette. 2. a még óvodás korú Luca, 3. Bonnyai Botond. Dániel Patrik labdája nemcsak szép, hanem jó is volt. A rúgás próbán az õ labdája szállt a legmesszebbre. A kategória legjobbak csokoládét kaptak, valamint meghívást a Hungarian Open megnyitójára, ahol õk vihették a résztvevõ országok zászlóit és tábláit.

A felvonulás a környékbeli zenekarok elfoglaltsága miatt élõzene nélkül zajlott. Az abonyi mazsorettek azonban itt voltak, – vezetõjük Gulykáné Gál Erzsébet – látványos gyakorlataikkal vezették a menetet, majd a megnyitón is látványos bemutatót tartottak.  A zenét Czétényi Krisztián szolgáltatta.

Jakub Hasil vezetésével a versenyen résztvevõ cseh biliárd hokisok egy challenge versennyel színesítették a programot. A sorrend: 1. Patrik Purket, 2. Jan Matuscin, 3. Makula Viktor

Két partin a magyar ételekkel ismerkedhettek a külföldiek. Akik régóta idejárnak, azok szeretik, már várják is a paprikás krumplit és a zárónapon az újszászi babgulyást. Kíváncsian vártuk, hogy a hongkongiak mit szólnak ezekhez az ételekhez. Tetszett nekik. Finom magyar kenyérrel mindkét étekbõl sokat falatoztak. A paprikás krumplit Tóth Roland, a babgulyást Tóth István fõzte a szokásos segítõ gárdával.

Két diszkó is szórakoztatta a résztvevõket. Szombat este Czétényi Krisztián szabadtéri diszkójában szórakozhattak a résztvevõk. Vasárnap este a kissé elhúzódó csapatverseny, eredményhirdetés és paprikás krumpli parti után a Szászban a hagyományos Kasza diszkóban táncolhatott a fiatalság Kasza József és segítõje, ifj. Farkas Attila zenéjére. A reggel hétig tartó mulatság után tízkor már indult a busz Szolnokra, ahol a tiszaligeti strand meleg vizében regenerálódtak a versenyben és a diszkóban elfáradt izmok. A délutáni és az esti játék után a versenyzõk showmûsora következett, amely karcsúbb és halványabb volt a szokásosnál. Hiányoztak megszokott fellépõk és megszokott siker számok. Az olaszok, a franciák a helyszínen léptek vissza. Elmaradt a szokásos mûsort záró vajdasági kóló is.

A mûsort a Dalma Dance táncosai nyitották. Betanítójuk, edzõjük Lakatos Daniella, aki lábtoll-labdázó is. Utána két hangszeres szólista következett az újszászi lábtoll-labdázó utánpótlás ígéretes versenyzõitõl. Ágotai Ede zongorázott, Ézsiás Lotti citerázott.

Tóth István és Tóth Gergõ tequila címmel egy zenei faviccet adott elõ sok nevetést okozva.

Buki Napsugár és Kiss Bettina pusztaszeri lábtoll-labdázók modern tánca után Szacskó Levente énekelt, majd Michael Nölle gitározott és énekelt. Az ismert és az új dalok elõadásával nagy sikert aratott. Késõbb duóban Tóth Gergõvel a show mûsorok egyik visszatérõ sikerszámát, a Yesterday-t is elõadták. A befejezõ számot a hongkongi fiúk énekelték, akik integetve búcsúztak a közönségtõl.

A programban mindig szerepel a Magyarországgal való ismerkedésre egy kirándulási lehetõség. Az idén a hongkongi csapat élt ezzel a lehetõséggel. Egy rövid budapesti kirándulás fért be az utazásukba. Jártak a Hõsök terén, kenuztak, vízi bicikliztek a Városliget tavon, a Bazilika tetejérõl sok fényképet készítettek, majd egy magyaros ebéd után a Halászbástyáról Pest látnivalóit is megörökítették.

Labdakészítõ játszóház

Elmélyült munka

Bonnyai Botond

Rab Dávid és Kulcsár Zalán

Dániel Patrik

Alkotók és különleges alkotásaik

Paprikás krumpli parti

A cseh csapat

Németek a partin

Jó volt a hangulat

Charli és Solo Franciaországból

Újszásziak

DJ Kasza

Diszkó

Francesco és Alberto Catániából

A bajnokok a diszkóban: Herczeg Gábor, Tóth Gábor és Kézér Zsolt

Tánc reggelig

Dalma Dance

A közönség

Ágotai Ede

Ézsiás Lotti

Tóth István és Tóth Gergõ

Kiss Bettina és Buki Napsugár

Szacskó Levente

Michael Nölle

Michael Nölle és Tóth Gergõ

A hongkongi fiú kórus

Fotó: Fehér János és Juhasz András Nándorné